sâmbătă, 6 octombrie 2018

Norocoșii

Am lângă mine, în viața și sufletul meu, câteva persoane extrem de norocoase. Persoane care au o liniște interioară bună, oarecum constantă, dese zâmbete largi exterioare, o stare materială perfect relaxată - chiar dacă nu e opulentă pentru neavizați, plus o condiție fizică excelentă, toate mult superioare majorității celor de vârsta lor.

Eu cred că sunt un tip extrem de norocos. Dumnezeu a fost generos cu mine în toate domeniile, mulțumesc! Am scris detaliat aici. Despre mine și despre cum recunosc umil, modest și recunoscător că am fost, sunt și voi fi mereu un mare norocos: un ”bulănos” autentic.

Iată care sunt alte caracteristici ale celor ”norocoși” pe care-i cunosc eu:

1. $ Pregătiți oricând să asculte și să înțeleagă altera pars.

2. $ Dispuși oricând să povestească și altora, celor curioși să afle, povestea lor de succes.

3. $ Curajoși să pășească pe cărări noi, pe și prin zone neîncercate de gloată.

4. $ Citesc deseori cărți, nu reviste și nici internet.

5. $ Încurajează pe cei mai slabi ce-i cer ajutorul, susțin pe cei apropiați la greu, sacrificându-și timpul, energia, banii.

6. $ Sunt buni, blânzi, politicoși, manierați.

7. $ Învață în permanență câte ceva în aria lor de interes și în zona principală de producție a veniturilor sau încasărilor lor.

8. $ Sunt persoane de încredere, acordă încredere la început oricui. Nu mint, nu înșală! Niciodată.

9. $ Nu îmbogățesc niciodată nejustificat pe alții care-i sclavagesc sau asupresc fără o recompensă generoasă imediată. Detalii aici: https://mnmlistro.blogspot.com/2018/09/tu-pe-cine-imbogatesti.html

10. $ Umili. Modești. Recunoscători. Recunoscători pentru tot ceea ce au. Modești, niciodată aroganți sau extravaganți. Umilitatea ca smerenie le este discreția în tot ceea ce fac, îmbracă, vorbesc, comportă.

11. $ Nu consideră că ”merită” ceva sau altceva. Nu pretind că ”au dreptul”. ”Trebuie” nu este prea des în vocabularul lor.

12. $ Muncesc pentru proiectele și planurile lor solitari, nu sunt gregari, nu pierd vremea în cercuri mari, n-au ”prieteni mulți”. Am scris detaliat despre asta aici: https://mnmlistro.blogspot.com/2018/05/prieteni-multi.html

Să fim iubiți! Nu de cine vreți voi, ci de cine v-ar face fericiți și mulțumiți pe termen lung, nu doar azi și mâine. 

Relaxează-te! 
Știe Doamne-Doamne ce-i mai bine pentru tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.