marți, 2 octombrie 2018

Beculețe galben-roșii

Selecții aspre, dure, dar când puțin ceri - plm primești. 
Dacă nu știi ce vrei, păcat!, ai să te tot bucuri la fiecare bombonică pe care ți-o întinde viața ca să aibe de unde să-și ia înapoi de sute sau mii de ori.

Voi scrie și despre roșiile pline, dar în cur ând. Vom avea acolo tatuaje ostentative, coaje, priviri goale, pierdute, sweet pain addict, dependentele de părerile ”prietenelor”, shopăholicele, sugar babies, și ”dubai”-style. Roșii-roșii.

Să zicem că ai găsit o perechea ta ideală, perfectă, de orice sex, ești fericită. Te gândești la o relație pe termen lung, fidelitate, poate chiar o oficializare la sfat sau la biserică. Norocoaso! Bulănosule!

Calcă frâna ferm și până la fund și apasă și frâna de serviciu când se aprinde oricare semafor pe galbenele de mai jos (Nu-ți spun că ți-ar prinde bine apoi, imediat, să tragi stânga în loc de volan, deblochează pe drept și calcă la podea accelerația în sens opus fără să mai privești înapoi):


- cu telefonul în mână tot timpul și peste tot: pe stradă, acasă, la sală, în instanță, în clasă, în club, în parc - parcă i-ar fi lipit de mână (nu a avut nimeni milă să-i explice prințesei că-i un semn major de sclavie autentică) ; Câte femei bine și fericite ai văzut tu cu telefonul permanent în mână?

- fumează ca turcii, bea alcool mai mult ca tine, consumă droguri - oricare; Dacă are nevoie de refugii, tu vei fi tot o manta de vreme rea pentru ea sau, cel mult, un alt sponsor temporar.

- selfiuri zilnice, fb, insta, tinder, social animal, gregar monster; Dacă are nevoie de atenție, aprobare și laicuri de la străini, tu știi bine cine se promovează așa la colț de stradă sau pe site-uri specializate și râde bucuroasă simțindu-se flatată când o claxonează românii sau/și-i spun măscări?

- tencuită, boită, mascată, ochelari în incinte, gene, unghii hyper - varicolor, acid hialuronic, botox, ceară, alte plastice, aripi, piese detașabile și spoilere; E om sau sculă? E femeie sau mașină?

- cluburi, baruri, petreceri săptămânal; Are atât de mult timp liber, vor intra multe altele și vor pleca așa cum au venit. Săpunul și apa călduță... am mai discutat de atâtea ori.

- râde repede și la orice, ca deșteapta - evident, mp!, fie că-i spui ceva profund sau propzd. Uneori râde înainte de poantă și chiar dacă-i arăți doar un deget.

Știu ce vrei să mă întrebi, mp!: 

”Păi și ce mai rămâne de ales?” 
”Eu cu cine mă mai mărit?”

Nimic nu-i de ales, sau mai nimic dacă n-ai răbdare de canibal, alea bune sunt luate sau prea purii. Dar tocmai atunci ești bărbat, Cornele, când nu iei ”ce e, aia e, altele nu-s, asta-i societatea, trebuie să ne adaptăm...”, ci când îți asumi mai degrabă solitudinea și independența aspră decât să faci compromisuri și să tot auzim de divorțuri și despărțiri perfect previzibile din prima zi a relației.

Da, mp!, este perfect valabil și pentru sexul opus. Ăla opus fericirii tale. Mergi în pace, mp!

Ești ceea ce alegi să ai lângă tine. Dacă bărbatul de lângă tine e o curvă și un caracter infect, tu n-ai cum să fii o doamnă, o femeie de calitate decât dacă-ți strici definitiv sănătatea, averea, viitorul și-ți asumi până în mormânt acest demers. Altfel nu!

Soarta ta ești tu!
Zâmbetul tău e în mâinile tale!




2 comentarii:

  1. Esti expert in destinatii de evitat. Ai gasit si ceva de pastrat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt expert, dar nu-i o mândrie.
      Am găsit trei exemplare de păstrat. Fabuloase! Am scris despre fiecare.

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.