joi, 4 octombrie 2018

Bărbat

Bărbăția se vede limpede, de la o poștă, dacă ai măcar un ochi deschis și un minim de bun simț și educație. Am zis educație, nu școală.
Că sunt din ce în ce mai multe ~doamne~ infiltrate în vestiarul nostru și printre noi și ai noștri am scris demult aici.
Că bărbații ar trebui să ai podoabele în alte părți decât le poartă femeile am detaliat acum vreo trei ani aici.

Acum, azi, ești bărbat dacă:

- Ești un domn. Un Domn veritabil, un gentleman. Discreția îți este temelie și renume.

- Înțelegi că viața e o luptă, câștigă în general doar cei binișor pregătiți, vizionari și răbdători. Nu e vorba de o luptă corp la corp, deși nu strică nici să fii pregătit măcar să poți fugi cu atenție și viteză când o fi nevoie.

- Admiți liniștit că ești apreciat și valorizat mai repede după cât ești de util și de rezolvator, decât pentru ceea ce ești sau reprezinți ca om sau ca suflet. E o selecție dură și crudă aici, dar știi ce facem cu cruditățile, da?

- Înțelegi bine și fără rest că poți fi oricând înlocuit cu ușurință. Oricând, oriunde. Fii sigur că nu s-a călugărit nici măcar una după ce a terminat cu tine. Iar la serviciu ești o simplă rotiță, un sclav, o piesă lesne de schimbat. Sunt pline cimitirele de oameni ”de neînlocuit”, valorosule!

- Ești pregătit și știi bine că trebuie mereu să poți te descurci singur, nu va veni nimeni să te salveze niciodată, nimănui nu-i pasă cu adevărat de tine până la urmă la greu. 

- Singura persoană pe care trebuie să te bazezi și în care trebuie să ai încredere absolută ești TU.

- Nu-ți folosești niciodată forța superioară, nici măcar a argumentelor, sau armele supradimensionate pe un adversar mai slab ”dotat” sau pregătit.

- Accepți că lumea ori te respectă, din teamă sau din nevoie, ori te folosește, ori te respinge ca inutil sau incapabil, nu te place nimeni doar că ești tu ”băiat bun”.

Nu lovești, nu jignești, nu umilești, nu denigrezi niciodată o femeie care ți-a încălzit așternutul de trei ori.

- Accepți liniștit că este vina ta. Tot timpul este vina ta!

- Faci ceea ce un bărbat trebuie să facă atunci când trebuie să facă, fie că-ți place, fie că nu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.