luni, 1 octombrie 2018

Averea

Există mai multe feluri de averi, eu voi enumera doar cinci dintre ele, așa cum le văd astăzi ca un tânăr fabulos ce sunt, mp:

1. Averea material-financiară: bani, case, mașini, afaceri.
2. Averea de status social și profesional: glorie, poziție, funcție, relații.

3. Averea temporo-spațială: libertatea de toate felurile, de mișcare, de exprimare, de gândire, de decizie, oportunități, etc.
4. Averea fizico-psihică: sănătatea, deplinătatea și integritatea trupească și mentală, disponibilitatea, constanța și continuitatea acestora.

5. Averea spirituală (sufletească): mulțumire, relaxare, zâmbet, a iubi și a fi iubit înapoi, conectarea cu Dumnezeul din tine, pacea interioară.

Constatare: Peste 90% dintre oameni renunță de bună voie, inconștient, la cele mai valoroase poziții, adică la ultimele trei din lista de mai sus, pentru primele două care sunt văzute ca simboluri incontestabile ale reușitei și pentru care lumea se calcă în picioare și pe principii ca să le aibă cât mai repede și cu orice preț.

Stupoare: Acest demers se face, în general, în prima parte a vieții, dar sunt mulți care-și sacrifică fericirea și la 40+ sau 50-. Eu aș face asta, dar invers. Am zece ani de când mă ”antrenez” în sensul acesta.

Este incredibil, dar perfect adevărat și dureros. Și nimeni nu poate face nimic ca să schimbe ceva în acest sens, nu ne putem salva la grămadă, evadarea este ca și credința: individuală.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.