luni, 27 octombrie 2014

Simplitate în amor

Da, în amor. Nu (neapărat) în dragoste. Că dragostea e de la (în)drăgostire și unii o iau mot-a-mot și-și pierd capul. (Am pățit-o și eu, demult.) În loc să-și găsească sufletul. Și apoi pe cel pereche. 
Scurt. Minimal. Despre relații. Poate că îmi scriu chiar mie.
Foarte probabil că nu ești primul din viața ei. Posibil să nu fii nici ultimul. 97% șanse să nu fii nici măcar iubirea vieții ei. 99% șanse să nu fii a nici uneia, dar asta e altă discuție.

Ea a iubit în trecut și cu siguranță iubește acum și va fi iubită și în viitor. Nici un dubiu.
Tu ai o mare oportunitate astăzi: te iubește pe tine. Azi, acum. Ce mai contează orice altceva? Nu fi bou. Eu am pierdut oameni senzaționali, femei extraordinare ce au mers o perioadă lângă mine, pentru că aveam ochii larg închiși și atenția vraiște.

Sunteţi împreună de 3-5-10 sau 15 ani. Sau de o lună. Ce contează? Apreciază asta şi bucură-te. Azi. Acum. E mare lucru în zilele noastre când interşanjabilitatea partenerilor a devenit sport planetar. Curând poate şi olimpic. Atunci poate vom avea şi noi campioni mondiali. Pe bandă rulantă.

Este evident că nu-i perfectă. Ce? Tu ești? 
Este evident că poate nu vă potriviți uneori. Dar ceea ce ar trebui să conteze acum este faptul că sunteți împreună. Azi. Că vă tachinați, că râdeți, că vă iubiți zilnic, că vă treceți cu vederea micile greșeli și vă iertați reciproc ca să puteți să vă iubiți iarăși ”de împăcare”. 
Aahhhh ce bună e iubirea de împăcare... o ador.

Reține: chiar dacă poate că ea nu te sună din oră în oră să-ți spună cât demult te iubește, să știi, deșteptule, că ea (poate) chiar o face. Adică te iubește. Simplul fapt că este într-o relație cu tine înseamnă că vrea să se expună față de tine, că riscă și că are încredere în tine, totuși. Că n-ai s-o rănești. Prea tare. Cam cum am făcut eu de atâtea ori în nemernicia mea.

Bucură-te și iubește-o când sunteți împreună, zâmbește când sunteți apropiați și du-i dorul când sunteți departe unul de celălalt. Și spune-i toate astea fără reținere. Reținere din aia prostească și inoportună. Spune-i acum!

Sau las-o. Tu. Căci ea va găsi pe cineva care să facă toate astea care-ți știrbesc ție din bărbăție.




3 comentarii:

  1. Sentiment de regăsire în simplitatea descrisă de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. toata lumea are impresia ca inventeaza apa calda...Multumim ca ne-ai expus drama ta, ne intereseaza foarte putin sa auzim ce trebuie sa facem , cu exemplu ca altcineva nu a facut-o.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.