joi, 1 octombrie 2015

Îndrăgostită

O vezi că este des zâmbitoare. Mult mai des și cumva continuu, parcă ar fi băut ceva tare sau ar fi băgat un cui baban. Este toată un zâmbet și nu numai pe față. Parcă din pieptul ei iese ceva cald, nu știi prea bine ce, pentru că nu se vede cu ochiul, dar seamănă cu un zâmbet plin de iubire ce-i acaparează tot corpul. E ca o lumină caldă ce-i învăluie chipul, trupul, creierul și sufletul.
O vezi că este plină de energie. Face notă discordantă cu celelalte. Este mai volubilă, mai puternică, mai rezolvatoare, mai curajoasă, perfect pozitivă și toate astea fără să fi băut nici o cafea și fără să fi tras nimic pe nas. Are un ceva care o împinge de la spate. Da!! Corect. Două ”ceva”. Iubirea din suflet și carnea-os ce-i dă anii înapoi în fiecare zi.

O vezi că-i mai neatentă. Relativ mai neatentă. Că uită diverse lucruri, că întârzie acolo unde era punctuală, că ratează mici momente sau evenimente slab importante sau semnificative pentru ea, dar pe care altădată nu le omitea. Pare că timpul are imensă răbdare cu ea. Așa și este! Iubirea nouă din ea n-are presiunea timpului. Toată lumea e a ei!

O vezi des cu nasul în telefon, deși ea nu prea stătea cu tehnologia modernă. O observi deseori pe sms, mess sau uațap. Zâmbind continuu în timp ce scrie mesaje scurte. ❤  Oare ce-o face acolo?!?

O vezi tot mai rar în public. Dispare de pe Facebook, postează din ce în ce mai rar spre deloc. Nu se exhibă, nu e ostentativă, nu dă pe dinafară, din contră: se retrage discret din mulțime

O vezi că este altundeva. Undeva unde-i cu adevărat fericită și nu simte nici o nevoie să spună nimănui asta. Oricum este mai mult decât evident.

O vezi că-i parcă mai tânără de la zi la zi. Ai impresia că ia niște pastile-minune de regenerare totală sau poate că este însărcinată. Nu-ți explici de ce întinerește așa abrupt, dar observi clar pe fața ei explozia de vitalitate juvenilă. Oare de unde-i vine? Ce-o fi mâncat? Ce-o fi băut? Sau o fi de la vreun făcut...

Prietenele ei apropiate, dar nu numai, se miră de transformarea ei uluitoare, benefică și magnifică în același timp. Unele mai băgăcioase întreabă direct chiar: ce-i cu tine? 
Ea răspunde calm, candid, zâmbind larg și roz ca de glumă bună: sunt îndrăgostită...!

Este atât de simplu. O femeie se transformă violent și instantaneu în momentul în care iubește. Când iubește din nou. Când este îndrăgostită. Când este iubită cu patos înapoi. 
Redevine o forță, o frumoasă, o puternică, o dulce, o blândă, o caldă, o iubitoare. Dragostea nouă îi dă toate accesoriile frumuseții. 
Este extrem de atrăgătoare și emană un parfum discret și dulce de prăjiturică în orice ar fi sau ar face.

2 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.