sâmbătă, 20 august 2022

Ce l-aș învăța pe băiatul meu?

Ziua 100/365, anul 1/2.

Dacă aș fi tată din nou și aș avea băiat iarăși l-aș învăța sau aș face ca principale lecții pentru binele viitorului lui următoarele trei:

1. Să fie puternic ca o stâncă, să fie inflexibil în vremurile bune, dar să aibă totuși o maleabilitate și o toleranță mare a flexibilității în vremurile grele, dificile, tulburi, agitate. Pentru că atunci când bate vântul e bine ca să te lași puțin modelat de puterea evenimentelor care sunt peste potriva ta sau cu asupra voinței tale. Copacii mari, puternici și inflexibili sunt cei ce se frâng și mor la marile furtuni. 

2 Să îl învăț ”să pescuiască”. Să pescuiască la modulul absolut, să pescuiască nu neapărat fizic, ci și să știe să își pună pâinea pe masă lui și celor dragi lui. Să aibă o permanentă varietate de surse de venit și să aibă o liniște și o abundență a mai multor terenuri pe care le domină, administrează și mulge. 

3. Să cunoască și să știe să folosească foarte bine psihologia dinamicilor intersexuale și intrasexuale. Este fundamental pentru capacitatea unui bărbat de a construi, de a proteja și de a domina lumea lui. Dar care să poată oferi superba fabuloasă perspectivă și pentru cei care vin în lumea lui, în Universul lui.

Atât, asta-i tot ce trebuie să știe pentru început.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.