miercuri, 12 august 2015

Când râzi la glumele tuturor

Dacă orişicine reuşeşte să te facă să râzi cu gura până la urechi, e bine. Unele bloguri chiar îndeamnă lumea să râdă la cam orice spune partenerul. E bine dacă reușești să te prefaci în modul ăsta, pentru că celălalt se poate crede haios, sclipitor sau irezistibil. Sau poate începe să-și pună niște întrebări. Oare sunt chiar așa de amuzant? Sau orice aș spune eu sau oricare altul...

O maşină se porneşte cu o cheie. Proprietarul poate avea chiar şi o dublură de rezervă. Unele au maxim trei chei cu care pornesc. Dar să pornești o mașină cu orice cheie poate fi periculos. Și pentru mașină și pentru proprietar.

Dar cum poți avea încredere într-o mașină care pornește la orice cheie?!? Oricare individ care are o cheie, că-i de ușă de casă, de gard sau de lacăt de beci, vine și-ți pornește mașina și pleacă hai-hui cu ea. Ce face mai departe cu ea..., e altă poveste. În plus, că așa se întâmplă mereu, se duce și buhul: "vezi că aia pornește la sfert, doar să-i spui o glumă".

Există maşini, utilaje sau autospeciale, care pornesc cu o şurubelniță. Da, cu o șurubelniță. Atât de uzat este contactul, de la cheile perindate prin el, încât poate fi cuplat cu orice obiect îngust, dur și plat - cât să intre în gaură și să rămână ferm o jumătate de cursă circulară.

Să surâzi discret tuturor este plăcut și civilizat.
Să râzi la o poantă bună sau la o replică deșteaptă este binefăcător trupului și minții.
Să te hlizești râzând cu gura până la urechi oricui debitează ceva sau generează ceva sunete...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.