vineri, 28 septembrie 2018

Deșteptăciunea dăunează grav căsătoriei.

Tot timpul în medie se găsesc numerele mari, gregare și plebea. La extremități sunt doar câțiva, excepțiile, deviațiile statistice. Celebrul Gauss cu clopotul lui, mai ții minte? Parcă în anul doi am făcut pe la statistică sau matematică.

Bărbații deștepți peste medie, citiți, educați, se însoară mai greu și, dacă au făcut greșeala, divorțează rapid și pentru ultima oară. Ei se însoară greu sau niciodată pentru că le lipsește acea agresivitate animalică specifică joasei spețe pe care femeile medii-low o găsesc atractivă și sexy și căreia îi cedează mai repede și fără pretenții.
De asemenea, aceștia nu au exuberanța și gregaritatea celor mai puțin dotați intelectual sau școliți, și asta îi face mai puțin vizibili și atractivi pentru femeia mediu-low. Într-un rezumat, deștepții sunt ”mai puțin bărbați” în accepțiunea femeilor din jumătatea inferioară (cele două treimi de jos) și astfel șansele lor de a-și găsi o pereche pe termen lung se reduc drastic, dramatic.

Femeia deșteaptă se mărită mai greu pentru că este mai puțin supusă, blândă, docilă. Ea le știe pe toate, e independentă, egală, n-are nevoie de nimeni și de nimic. Deșteptăciunea, vezi hoarda de corporatiste de top și situația lor matrimonială sau amoroasă, o face mai puțin atentă la natura ei ancestrală și uită să dăruiască ceea ce o face femeie și fericită: căldura, în toate formele și canalele căminului, acea afecțiune constant blândă, înțelegătoare, răbdătoare.

Dar cine mai vrea azi să întemeieze un cămin?!?
Exact! Ai perfectă dreptate, draga mea:
Nimeni.
Nimeni cu creier sau măcar cu ochii deschiși.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.