luni, 17 septembrie 2018

Fericirea făcută manual sau cmmmc

Rezultatele tale vor fi mereu suma și/sau înmulțirea eforturilor, răbdării, viziunii corecte, strictei discipline și a sacrificiilor făcute. Nu le poți avea în viață pe toate. Știi ce se întâmplă când vrei să cari luând în pripă trei pepeni, nu?

Viitorul tău, bunăstarea ta, liniștea ta, toate nu au cum să fie mai prejos decât cele mai bune combinații ale tuturor celor de mai sus.

Sau, cum se spunea prin generală la mate, c.m.m.m.c. Cel mai mic multiplu comun, parcă așa era. 
Dar despre profa mea de mate ai citit aici?

Cum spuneam de atâtea ori și cum scrie și în poza de mai jos: dacă nu poți face planuri cu ea pentru măcar la anul sau, ideal, peste cinci ani, las-o. N-are sens. Fericirea se face ad labam, bob cu bob, din aproape în aproape, nu din calculator și din vise.

Vei sparge pierzând toți trei pepenii până la urmă, așa este croită viața și așa este bine să fie. Ca să înveți să te concentrezi la un singur lucru important la un moment dat.

Știu, nici măcar doi pepeni nu poți căra în siguranță dacă sunt mult mai mari ca palma ta. Unii nu pot duce nici măcar o pepenoaică mai fâșneață sau mai nărăvașă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.