luni, 10 iunie 2019

Să te ferească Bunul Dumnezeu...! (N.Y.)

Să te ferească Bunul Dumnezeu să crezi că n-ai nevoie de nimeni și de nimic și viața să-ți demonstreze că într-un moment greu ai nevoie ca de aer de multe pe care le credeai nesemnificative până atunci.

Să te ferească Bunul Dumnezeu să ai valoare, putere și relații-gârlă și să vină un moment în viață în care să constați că toate nu te ajută cu nimic și că n-au nici o valoare la greu.

Să te ferească Bunul Dumnezeu să ai bani mulți de să nu mai știi de numărul lor și să vină un moment în viața ta când să nu mai ai nevoie de nimic din toată averea ta, dar să-ți ardă buza după ceva la care toți banii din lume să nu te mai ajute sau mângâie cu nimic.

Să te ferească Bunul Dumnezeu să te crezi invincibil, atoaterezolvator, râvnit-dorit și de neînlocuit și să vină o clipă când să înțelegi că lucrurile nu stau chiar așa, dimpotrivă.

Să te ferească Bunul Dumnezeu să înveți la bătrânețe că umilitatea, bunătatea, înțelegerea, toleranța, zâmbetul smerit și să fii sănătos fizic și psihic, sunt toate mai importante ca multe altele după care aleargă cei mai mulți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.