miercuri, 5 iunie 2019

A nu se confunda, atenție!, sunt diferențe colosale! (N.Y.)

1. Una este să formezi și să clădești o echipă, s-o faci puternică, valoroasă și unită, având elemente individuale cu un moral permanent bun (o fi sănătos?!?) și spirit gregar pronunțat precum și o încredere ridicată în forțele proprii, chiar dacă ea este mereu nedecisivă, neconcluzivă, fără ținte, premii, pedepse și recompense, și cu totul altceva este să faci și performanță, să câștigi lupte și războaie, să atingi obiective cantitative și concrete cu adevărat importante cu acești echipieri.

2. Una este să socializezi, să-ți faci relații, să fii plăcut și agreat de turmă, de plebe, ”de prietenii mulți și buni” cu care porți discuții largi și ușurele, fără nici un orizont sau rădăcină, fără să lezezi pe nimeni niciodată, și cu totul altceva este să știi și să poți comunica cu substanță, să interacționezi acumulând și diseminând concomitent informații și idei valoroase și utile ție sau celor cu care intri în contact.



3. Una este să faci mișcare și să te păstrezi sănătoasă, suplă, mobilă și perfect funcțională, fizic și psihic, în limitele vârstei și trecutului tău motric, fără să te lezezi, accidentezi sau invalidezi, și cu totul alta este să faci sport, să mergi constant la sală sau la teren, să faci performanță sau să mergi la competiții.

4. Una este să iubești necondiționat, dedicat, supus și orb, acceptând bunele și înghițind pe nemestecate relele, precum o fac deseori cățeii, și cu totul alta este să iubești conștient, constructiv, reparator, dominant-protector, acceptând că dragostea adevărată este chiar atunci când cel/cea adorat(ă) își caută și găsește fericirea în alte brațe.

5. Una este să ajuți punctual cu ce ți se cere frust, ”misecuvinist”, răspunzând pozitiv tuturor cererilor nefiltrate din exterior, părând a fi perfect serviabil, amabil și chiar servil, iar cu totul și cu totul altceva este să dai ajutor făcând binele util, acel bine peren arhiverificat de experința ta din care ai avut mereu de câștigat când majoritatea pierdea constant, acel bine pe care îl știi superior calitativ celui solicitat de către nevoiaș(ă), făcând astfel pozitivitatea să dăinuie și după ce tu nu vei mai fi prin preajmă sau solicitat.

New York, Wednesday, June 5, 2019


2 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.