sâmbătă, 22 iunie 2019

Copiii ca încărcătoare, a doua șansă și oglindă. (N.Y.)

"Cine are, să-i trăiască. Cine nu, să nu-și dorească".
Pentru a face copii ar trebui, într-o lume ideală, să primești autorizare. Să existe o școală specială de pregătire și specializare a viitorilor părinți. Cei mai mulți nu sunt și asta se vede pe copii, dar și pe părinți.

Evident că puradeii trebuie să fie rodul iubirii. Asta este elementar, dar nu suficient. Fututul e cea mai simplă treabă, oricine sănătos poate s-o facă, să crești bine și frumos un copil nu este la îndemâna tuturor. O mică parte au acest privilegiu.

Lângă copii te poți încărca energetic într-un minut mai bine decât cu trei cafele tari într-o oră sau două. Dar lângă aceeași copii ți se pot goli toate bateriile într-o jumătate de oră cum ar face-o zece-douăsprezece ore de muncă fizică, grea. Un copil te poate adormi-lemn în mijlocul zilei, până la prânz, fix după ce ai băut a patra cafea în acea dimineață.

Prin copii mai ai o a doua șansă. Poți face sau reface ceea ce ție nu ți s-a oferit ca și oportunitate de dezvoltare personală, nu mă refer nicicum aici la cadouri, stipendii sau privilegii. Alături de copii poți copilări și te alinta iar și iar, e o mângâiere fabuloasă de care nu mulți au parte. Cei care n-au copii sunt fără de alinare.

Dacă vrei să te vezi pe tine în miezul tău, în esența ta, uită-te la copiii de lângă tine. Nu trebuie să fie ai tăi, pe buletinul tău, dar dacă petreci suficient de mult timp cu ei te vei vedea clar în ochii și reacțiile lor, negreșit.

Pentru a crește, dezvolta și educa bine un copil ai nevoie de minim o MAMĂ fabuloasă și de un TATĂ grandios. Am scris niște detalii în rândurile din textele de mai jos:

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/11/tata-sau-tatic-mentorat-de-calitate.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/10/mama-buna-blanda-intelegatoare-caut-tata.html

Los Angeles, Burbank, 12-18.06.2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.