vineri, 22 iulie 2022

Educația și cultura copiilor noștri

Ziua 71/365, anul 1/2.

Nu se va schimba nimic decisiv în calitatea viitorului copiilor noștri până când nu vom introduce obligatoriu, de mici și de cea mai bună calitate, de preferat de la profesori, îndrumători sau mentori cu experiență și practică relevantă, în căpșoarele lor următoarele:

1. Bazele științei economice și, mai ales, educație financiară.
2. Dinamicile și raporturile de putere intersexuale.
3. Fundamentele pregătiri fizice și psihice.
4. Bazele nutriției.
5. Igiena somnului.

Ideal ar fi să fie introduse în programa școlară obligatorie la nivel național, dar știm cu to(n)ții că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Pentru că nu este nimeni pasionat de așa ceva și pentru că cei cu putere de decizie și marile interese financiare nu vor să aibă un popor educat, citit, deschis, valoros. 

Din păcate, peste 99% dintre copii nu au acces la acest gen de informații și cei care ar avea nu sunt interesați de ele. Tentațiile distractive zilnice sunt copleșitoare și irezistibile. 
Cum nici părinții nu-i îndrumă către ele, ori că nu știu nici ei mai bine, ori că nu vor să-i ”supere” pe plozi cu ceva util, știm bine cum va arăta viitorul lor. Deja se văd semne de peste zece ani.

Restul sunt povești și imensă irosire.

Și da, știu că nici asta nu interesează pe nimeni...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.