joi, 7 iulie 2022

Prințul, broasca și săruturile. Prietenii mulți.

Ziua 55/365, anul 1/2.

Motto: ”Fugi domn`e de aici...!!!”

Aristotel, parcă, sau Socrate ori Platon, unu dintre deștepții prea puțin citiți ai Antichității, spunea: cine este prieten cu toți, defapt este prieten cu nimeni, cu niciunul, cu niciuna.

Știi celebra alegorie cu sărutul broaștei râioase, potențial fermecate, și speranța transformării în prințul mult visat.
Așa cum istoria ne învață bine, noi notăm că este nevoie de prea multe încercări eșuate pentru a reuși ”dând o șansă” mereu pe sentiment.
Tot experiența ne spune că 99% nu vor întâlni prințul ”moștenitor pe calul alb” niciodată.
Mai mult: tot pupând broaște, presupunând că ai bulan chior și nimerești la un moment dat lozul câștigător, mirosul de baltă, de sălciu, de ”des-pupătoare-de-broaște-râioase” nu-ți va dispărea prea curând.
Unii ar spune că niciodată.

Povestea apocrifă spune mai departe că la un moment dat vine la prinț un pescar renumit, după ce a luat-o cu fast de nevastă pe sărutăcioasă, și-l întreabă pe acesta dacă știe că nevasta-i regală a pupat în bot toate bălțile din zonă căutându-l asiduu.

Ce crezi că va răspunde prințul?

”Fugi domn`e de aici...!!!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.