luni, 9 noiembrie 2015

Boxe și sunete, idei și sentimente, bucurie!

Știi bucuria aceea mare, când simți în piept cum ți se umple sufletul de fericire și în cap creierul de adrenalină, când pui un cd bine înregistrat, eventual direct din concert sau din studio direct de pe scule profesionale, din mixer mai exact, și-l asculți pe niște difuzoare bune, niște boxe capabile, profi, hi-fi, adevărate.
Știi emoția aceea când toată puterea bașilor se relevă și-ți cutremură blând plămânii și timpanul?

Cunoști zâmbetul acela satisfăcut în momentul acela când auzi distinct fiecare finețe a solistului instrumental, pe care n-o poți percepe pe niște boxe normale?

Cam așa trebuie să fie și bucuria ta atunci când cineva știe și poate să-ți traducă și redea toate cele pe care le emiți: gânduri, sentimente, emoții, idei. E greu să găsești des astfel de ”boxe” care să redea fidel, dar momentele de (a)cuplare sunt magice.

Din fericire există multe incinte, acustice, excelente și multe studiouri de înregistrare unde te poți duce să-ți satisfaci rafinamentele. Orișicine are acasă sau în mașină sau la birou niște boxe poate asculta muzică. Puțini au ceva hifi sau măcar profi. Ăia sunt fericiții! Au zilnic sau la botul calului bucuria. Unii chiar fericirea. 
Rămâne doar să le folosească, să le îngrijească pentru a le avea pe termen lung funcționale și să nu se plictisească de ele. Adică să nu le rămână mici. Incintele. Acustice.

De aia eu tot zic să ne bucurăm de ceea ce avem acasă. Sau la birou. Mă rog, fiecare prin curtea lui.

2 comentarii:

  1. Am niste scule Hi-Fi mai High-End si imi produc mai bucurii cand am timp si rabdare sa le folosesc.
    Din pacate audiofilia e un trend consumerist din care nu reusesti sa iesi asa usor. Mereu vrei altceva, sau ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie să fie neapărat sculele tale. Te poți folosi şi de ale altora.
    Nu trebuie să fii stăpânul oceanului ca să te poți bucura de o baie splendidă în el.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.