joi, 5 noiembrie 2015

Klaus poate scrie istorie

Azi, cel târziu mâine. Luni s-ar putea să fie târziu.

Ok, formularea ”Klaus, trezeşte-te!
Ai dormit suficient un an.” ar fi cumva cam nepoliticoasă. Admit parțial.

Dar să ferească Bunul Dumnezeu ca DOMNUL PREȘEDINTE, stimabilul, distinsul, să facă o nominalizare pentru primul ministru pe lângă linia și spiritul protestatarilor din stradă. Simt că este pe cale s-o comită grav iarăși, cum a greșit de o grămadă de ori în nici 11 luni de mandat. Asta când n-a moțăit pur și simplu ca șeful dânsului de cabinet și când n-a avut fix același gen de tupeu.
Evident că, fără nici un merit pentru Domnul Președinte în funcție, dânsul are acum o șansă istorică. O ocazie colosală. Poate pune astăzi bazele unui stat nou, modern și să promoveze valori umane și oameni valoroși tineri. Avem o grămadă de oameni care ne pot conduce țara infinit mai bine decât leprele care s-au tot perindat la cârmă!
Să sperăm că Domnul Președinte nu este doar de ornament acolo la Președinție și că nu alții îi fac agenda și speech-ul așa cum se zvonește în târg.

Cei de astăzi din stradă sunt tineri și curajoși și nu se vor opri până ce nu vor pune țara asta pe roți. Cu orice risc. Eu sunt bătrân deja și știu că cei mai bătrâni decât mine sunt și mai târșeloși și s-au înconjurat mereu de vechea gardă sau de neo-comuniști. Dar cei care protestează astăzi sunt altfel. Puternici, tineri, deciși, sătui de corupție, furioși de moartea celor 32 din Colectiv și a polițistului motociclist.

Atenție, Domnule Președinte! Vine 1 decembrie și fierberea este mare în țară. Suntem aproape de un moment istoric. Domnule Președinte, sper să fiți cel care va face ca acest moment istoric să fie pozitiv în istoria mizerabilă a ultimilor 26 de ani de corupție.

Să sperăm că astăzi va fi ziua în care va trebui să-mi reconsider atitudinea față de Președinte, pe care l-am votat ca pe un rău mai mic - a n-a oară, și că va dovedi că românii sunt buni, blânzi și calmi.

Curaj, Domnule Președinte! Puneți stop corupției și corupților! Ne omoară cu zile!
Curaj, Domnule Președinte!

P.S.:

Paşnic. Asta-i cheia. Proteste paşnice.
Noi protestăm paşnic şi ei, politicienii aleşi de noi, execută tot paşnic ce li se cere din stradă şi ce trebuia să facă din prima oricum.
Protest #Colectiv paşnic, politicieni #Colectiv în slujba poporului.

2 comentarii:

  1. Toata admiratia si respectul adevaratilor patrioti, care prin corectitudinea si actiunile lor au un aport imens la schimbarea in bine a acestei tari.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.