miercuri, 3 iulie 2019

America este aici!

Tata, când s-a întors în țară după mai multe luni în USA în anii 90, mi-a spus răspicat: 


 ”America este aici!” 

N-am înțeles atunci ce îmi tot povestea și comparațiile pertinente pe care le făcea mereu. Mi-a luat fix 25 de ani ca să-l înțeleg și în domeniul acesta. 

Sunt plecat de peste o lună și parcă ieri s-a întâmplat. Parcă anul trecut lunile treceau mai greu în NY. Și parcă și NY era anul trecut mai lent, mai rar. 

Timpul zboară foarte repede, nimeni nu ți-l mai dă niciodată înapoi. Până la întoarcere mai este mult, foarte mult, dar pot puncta trei elemente care m-au bucurat în acest timp prin comparație: 

1. Oriunde mergi, oriunde ești, cu oricine te însoțești la mii de km de casă, dacă ești bine tu cu tine te vei simți ok pretutindeni. Deci reglajele trebuie începute de acasă... 

2. Femeile zâmbesc, caută și oferă fix aceleași lucruri oriunde pe Pământ. Cele care știu ce-i bine pentru ele sunt fericite/nefericite oriunde și oricând. 

3. USA are multe calități și oportunități pentru pătura mijlocie și pentru cea de jos pe care Ro nu le va avea niciodată în timpul vieții noastre. România are o frumusețe a petrecerii și savurării vieții pentru majoritatea populației băștinașe pe care USA n-o are rezervată decât milionarilor și multimilionarilor. 

”America este aici!” - asta am să scriu în toamnă pe plaja din Ilanlâk...

P.S. (de pe feisbuci):

Da, copiii sunt la fel de fericiți cu tine oriunde i-ai duce, clară?
Important este să fie cu tine, nu are nici o relevanță destinația, bine?
I love you too!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.