marți, 16 iulie 2019

Boier. Nabab. Multimilionar la New York. (N.Y. - MTK)

Cum descriem un nabab? 
Cum putem califica pe cineva ca având o viață de ”boier”?
Cum arată viața unui multimilionar din New York?
Tu știi ce-i aia conceptul de ”one easy life”? Nici eu nu știam pe deplin până săptămâna trecută când am văzut o mașină, o femeie și m-am uitat fără să vreau într-o oglindă imensă.

Am cunoscut unul, un nabab, un boier, un om extrem de bogat, ce întâlnire neașteptată!, și îți descriu și ție, succint, părți din viața lui:


Are o sănătate de fier, nu se plânge de nimic decisiv, are o stare de bine fizic și psihic net peste 99% dintre semenii săi. Face sport când și când, se plimbă des prin parcuri, meditează, face yoga, înoată, savurează natura aproape zilnic.
Are programul lui, se scoală când vrea, se culcă cu cine vrea, muncește când vrea și dacă vrea, împarte profitul cu cine vrea și merită să-i fie alături pentru că-i face bine, petrece timp doar cu cei cu care îi face plăcere, nu face nimic din obligație sau ”pentru că trebuie”. Nu există ”trebuie”. (Vezi textele de mai jos.)

Are o casă frumoasă și spațioasă imediat în periferia centrului orașului, adică nici în aglomerația cea mai mare, nici în cartierele-dormitor, are acces rapid la toate utilitățile unei vieți moderne, la parc, magazine, zone sociale, săli și cluburi. În curte are diferite flori și arbuști, chiar și un pom fructifer, masă și scaune pentru a lua masa, cafeaua și a savura delicatesse, acolo se bronzează, aici se plimbă în curul gol, citește, meditează și iubește.

Mai are o casă la munte, undeva printre dealuri, la nici două ore de mers cu mașina, într-o zonă perfect nepoluată, plină de verdeață, cu iarbă verde jur-împrejurul casei, cu zeci de pomi fructiferi, nuci, flori, veverițe. Știai că sunt veverițe și aici, la NY, și chiar mai multe și mai curajoase decât cele din țară?

Are o mașină de lux, mai veche, este adevărat, dar aici oamenii cu adevărați bogați nu pun preț pe fiare, nu pe cele cu patru roți, doar pe cele cu două picioare..., nu contează marca bolidului, dar este recunoscută oriunde pe glob pentru confortul și eleganța ei, dar el o folosește rar, pentru că se plimbă des și pe distanțe lungi pe jos, merge și la treburile lui tot în plimbare agale sau folosește transportul în comun.

Merge vara des la mare, când i se scoală, și i se scoală din ce în ce mai des în ultimii ani, pleacă când vrea, vine când vrea. Știai că și aici la NY sunt plaje fabuloase, femei, mâncare, distracție? N-ai fi crezut, este? (Citește mai jos despre Santa Monica, Malibu cu al ei magic Paradise Beach.)

Are un motor puternic și frumos, cea mai cunoscută și fiabilă motocicletă din lume, nici acesta nou, chiar are câțiva anișori, dar în stare foarte bună, cu care se plimbă zâmbitor și fericit pe toate coclaurile.

Are surse constante de venit pasiv, le-a construit muncind când alții se distrau din copilărie până la sfârșitul adolescenței târzii, nu duce grija zilei de mâine.

Are câțiva prieteni buni, puțini și valoroși, apropiați de nivelul lui, cu care mănâncă uneori cu priveliști, face sport sau afaceri ori discută filozofie sau logică.

Ajută pe cei dragi și și pe cei care îi cer ajutorul și face multe ca să le ușureze și înfrumusețeze viața, fie că ei știu, simt sau nici măcar nu-și dau seama de eforturile colosale pe care le face deseori pentru ei. Cele mai multe din faptele lui de caritate rămân ascunse publicului larg.
Este constant zâmbitor, fericit, binevoitor, relaxat. Asta a fost descrierea de zilele trecute ale unei fete de ale lui la o plimbare prin parc, el are mai multe copile pe care le crește, fie din parohia lui, fie din tarlaua altora, dar nici una pe buletinul personal. Iar relaxarea, zâmbetul și liniștea lui s-ar putea să fie cele mai mari averi, nici mulți dintre nababi își permit asta.

Da, cam așa arată un multimilionar la NY. Ca să poți avea viața și averea lui îți trebuie multe milioane de dolari aici.

Dacă ai fi atentă și tu, ai vedea cât ești de bogată și cât trebuie să fii de fericită cu ceea ce ai deja. Dacă ești onestă și liniștită vei înțelege că și tu ești milionară în dolari, doar că nu știi asta încă...

(The Hamptons, Hither Hills Beach, Long Island, New York State, 14.07.2019.)

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/07/nu-trebuie-nimic.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/10/e-sau-nu-e-barbat.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/07/e-ok-exact-asa-cum-este.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/07/avem-ceea-ce-stim-sa-apreciem.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/10/barbat.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2016/10/ai-tot-ce-ti-trebuie.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2018/01/trei-pasi-pentru-fericire.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2017/07/nu-trebuie-nimic.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2019/06/nisipul-tu-oceanul-si-linistea.html

https://mnmlistro.blogspot.com/2019/06/la-ca.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.