vineri, 19 iulie 2019

Sportiv. Economist. Soldat. Povestitor. (N.Y.)

Nu știu dacă sunt om sau nu. Sau dacă sunt fiu, frate, unchi, prieten, nepot, iubit, cumnat, văr sau măr. Nu știu. Și ca să-ți spun sincer...

Dar știu sigur că sunt un sportiv bunicel și cu valențe multiple. Istoria și prezentul confirmă, viitorul va fi minunat!

Sunt, fără dubii, un economist bine informat, dezvoltat și performant. Istoria și prezentul confirmă, viitorul va fi excelent!

Cu certitudine sunt un soldat disciplinat, ordonat, bine instruit, puternic. Istoria și prezentul confirmă, viitorul va fi fabulos!

Dar sunt și un povestitor adevărat? Sunt talentat? Sunt. Când am timp și chef. Am viitor pe drumul acesta? Nu prea am timp și dorință să canalizez aici energie acum. Dar potențial am, cel mai probabil va rămâne neexploatat pentru a putea dezvolta sportivul, investitorul și militarul. Tot reaud asta în fundal: 


”Tu știi cel mai bine să faci bani și să coordonezi acțiuni, oameni și rețele. Ești de încredere, răbdător, educat, citit, experimentat, oamenii te plătesc oricât doar să te aibă prin preajmă, să vorbească, să se sfătuiască puțin cu tine. De ce nu vrei să revii la ce erai atât de bun?!? Ai uitat cum îți spunea R.G.?!?”

Tu știi ce ești?
Tu știi la ce excelezi?
Tu știi ce-ți poate pielea?
Tu știi cine ești?
Chiar știi?


În viață nu le poți avea pe toate, aleg ce-mi este mai la îndemână și mai profitabil azi.
Mâine mai vedem noi ce-om face, să fim sănătoși.
Oricum va fi bine, îți promit!
Dumnezeu a avut grijă de noi mereu, nu ne-a lăsat niciodată la greu.





2 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.