marți, 23 iulie 2019

The Hamptons, Hither Hills, Long Island, NYS, iulie 2019. (N.Y. - MTK)

” - Și ce ți-a plăcut cel mai mult? Și ce ai vrea să mai facem încă o dată?
- ”Biciul.” Și cum am dat cu aspiratorul de dimineață.”

Ce mi-a plăcut mie?

1. Joaca cu fetele cuminți, cu nisipul cu amândouă, plimbarea cu Nati prin apă pe malul oceanului, țurca voleibalată cu Meri cu mingea pe uscat.
2. Rechinașul prins de ultimul pescar întâlnit la întoarcerea de la plimbarea cu Maria pe malul oceanului, la capătul plajei.
3. Cele trei familii cu mașini de teren vechi, cu rulote, cu butoaie, oale, grătare, parasolare, corturi, câini, undițe, bărbați-pescari pasionați, copii pe scaune, femei plictisite, zâmbetele și salutul lor.
4. Cei doi albi, bătrâni, plimbându-se agale de mână. (oricum aici nu am văzut nici un asiatic, nici un negru, nici un sud-american...) 
5. Salvamarii care mâncau, glumeau și râdeau cu gura până la urechi, toți trei, când nimeni nu era în apă, dar care se încruntau și urmăreau cu atenție, încordați, fără să lege o vorbă, acoperiți ermetic de pelerine, ochelari și pălării cu boruri largi, când cineva intra să se bălăcească în ocean.
6. Oamenii albi ce stăteau pe plajă în spatele nostru pe scaune, mai nimeni aici pe plaja aceasta nu stătea întins pe nisip, și care ne-au mutat prosoapele, lucrurile personale și celelalte pentru că oceanul a sărit pârleazul și voia să ni le ia. Zâmbetele lor și buna dispoziție, buna stare și bunăvoința constantă.
7. Starea de bine ce domina zona și oamenii la apusul fabulos în tihna generală.
8. Oceanul permanent agitat, răcoros, apa este mai rece ca în golful din Rockaway Beach, în care am făcut baie prima oară anul acesta și bucuria tuturor care se scăldau rapid, fără izoprene ca la cei din Long Beach, dar fericiți.

Da, aici cred că aș vrea să mai revin o dată.

(The Hamptons, Hither Hills Beach, Long Island, NYS, 13 iulie 2019)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.