luni, 22 iulie 2019

Covrigi cu de toa(n)te (N.Y.)

Nu, nici măcar în US nu umblă câinii cu covrigi în coadă. Sunt multe veverițe în Queens, da!, asta-i adevărat, dar covrigii din coada lor nu sunt dați toți cu miere. Nu încă, mai așteptăm.

Nu există rețetă minune. Nu există drumuri scurte, sigure și ușoare. Dacă ar fi existat, acolo ar fi fost toa(n)tă lumea. Dar fără muncă, dăruire, implicare și multe renunțări nu există succes. Ca să poți lua un pepene nou în mână, ține minte asta, ar fi mai bine să-i lași ușor jos mai întâi pe cei doi pe care-i cari deja.

Covrigii din cozile cățeilor din NY nu numai că nu sunt dați toți cu miere și unii n-au nici măcar puțină nucă, dar cei mai mulți n-au nici lapte și nici scorțișoară presărate. 

Câinii de pe aici au niște covrigi în coadă specific locului, dar seamănă perfect cu cei din Ro. Li se zice ”donuts”, dar cu mai mult ”nuts” decât ”do”.

Soarta ta ești tu!
Zâmbetul tău e în mâinile tale!



8 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.