joi, 25 mai 2023

Cum procedezi cu un obicei prost? Dar cu o cultură de buruieni?

Identic și pentru o dependență nocivă, apucătură defectuoasă, relație toxică, un război cu un adversar ireconciliabil, nemilos, nerezonabil:

1. Demolezi răul, scoți din rădăcină buruiana, distrugi totul fără milă. Să nu mai stea nici o cărămidă peste altă cărămidă, nici o piatră peste altă piatră. Să nu rămână nici lemn peste lemn, nici măcar stuf lângă stuf. Faci totul una cu pământul.

2. Apoi dai foc întregului ansamblu, areal, conjunctură. Să fie un foc puternic, omniprezent, purificator - folosește combustibil din abundență.

3. După ce jarul s-a răcit complet, când scrumul este perfect uniform, ari toată zona la adâncime de minim dublu decât maximul înălțimii rămase/existente la suprafață sub scrum. Îngropi totul sub o brazdă adâncă.

4. A doua zi după arătură mai ai doar atât de făcut: discuit, tăvălugit, nivelat cu compactorul cel mai mare și mai greu.


Promit că răul nu se va mai întoarce prea curând.

Dacă ai făcut corect toate etapele, răul nu va mai reveni niciodată.

Acest articol nu este despre agricultură, construcții, războaie, ticuri sau alte nesemnificative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.