sâmbătă, 27 mai 2023

Depresia ca divertisment, avertisment, ambuscadă.

Depresia poate îmbrăca diverse forme. Ea va face absolut orice să se deghizeze și să te facă să zici că nu-i nimic, n-ai nimic, o să treacă, e o stare de oboseală, doar o durere temporară, o pasă mai proastă.

Să încerci activități diverse, sporturi de toate felurile, relații de prietenie sau chiar iubire, să faci și să deschizi proiecte noi, să muncești munci felurite sau grele, să încerci să ajuți pe alții, să te plimbi alergând prin colțuri neștiute și uitate de lume, să faci chestiuni diverse obositoare, extenuante, doar ca să te îndepărtezi pe tine de tine și de durerea ta din interior - nimic din toate acestea nu te vor ajuta nici un gram sau un milimetru să te vindeci de depresie.

Nici să înveți să cânți la un instrument, nici să dansezi, nici să grădinărești sălbatic, nici să te plimbi pe jos zeci de km pe zi nu vindecă definitiv o depresie. Toate la un loc ar putea ajuta punctual, ici și colo, dar trebuie să fie parte a unui ansamblu mult mai elaborat pentru a produce rezultate bune pe termen lung sau definitiv. 

Vindecarea vine doar dacă n-o cauți. Te va găsi ea când te vei fi liniștit.

Să stai locului ca omu”.

Să stai îmbrățișat și să fii liniștit.

Să stai tu cu tine și să fii bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.