miercuri, 24 mai 2023

O generație diferență - minim!

Se întâmplă ca la serviciu să observi cel mai repede asta. Normal că este bine să ai colegi de aceeași vârstă și să lucrezi împreună cu persoanele de etăți apropiate la proiectele pentru care ești plătit. Așa pare mai plăcut și timpul ar curge mai repede.

Dar, de multe ori, în momentele grele sau în situațiile dificile pentru companie sau departament, cei cu experiență găsesc de cele mai multe ori rezolvările și/sau ieșirile din criză sau dificultate. Au altă experiență și altă amploare a viziunii. De aceea este nevoie sau este bine ca să existe o persoană de cel puțin o generație o diferență în mijlocul tuturor departamentelor care vor să aibă succes pe termen lung.

Copiii:

normal că este bine să fie crescuți de către mame, de către mamele naturale ar fi ideal. Dar așa cum bine știm, bunicii sau bunicele, adică diferență de o generație, au mai multe experiență și au mai multe cunoștințe și pot face niște reglaje și o educație și niște setări mult mai bine decât mamele naturale care sunt prea tinere ca să poată să genereze soluții și răbdare și cunoștințe foarte ușor. 

La fel se întâmplă și în relațiile amoroase, în relațiile afective, în care de cele mai multe ori normal că e bine să fie cuplurile de vârste apropiate, acele trei-cinci-șapte ani diferență pe care toa(N)tă lumea le vânează. 

Dar, așa cum istoria arată indubitabil, cuplurile în care există o diferență mai mare în care bărbatul este cu cel puțin zece-cincisprezece ani, poate chiar douăzeci de ani mai mare, rezistă mai mult și sunt mai solide pe termen lung, iar toată lumea, în special femeia, are mult mai mult de câștigat din toate punctele de vedere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.