miercuri, 4 martie 2015

În postul Paştelui

Mănânc mai puțin. Beau apă mai mult.
Nu mănânc lapte, carne, ouă, dar nici produse de patiserie de post. Covrigi doar foarte rar. Legumele și fructele sunt baza. Caut foamea și o țin pe lângă mine, în doze mici. Evit sațietatea.
Merg mai mult pe jos, se și face din ce în ce mai frumos afară. Merg în parcuri mai des, stau cât mai mult în aer liber.
Mă întâlnesc cu mai puține persoane, stau mai mult cu mine. Caut să vorbesc cu mine, evit să discut cu alții.
Evit prezențele feminine. Fac dragoste mai rar. Sex aproape deloc sau doar la nevoie.

Nu consum nici un gram de alcool. Oricum nu mai beau aproape deloc nici în afara posturilor. Am nevoie de mintea limpede mereu. Să reușesc să deschid ochii. 
Ajut mai mult pe cei aflați în dificultate și care-mi cer ajutorul. Sau ajut pe cei care, deși nu-mi cer mie ajutorul, este evident că sunt prea mândri s-o facă. Mândria este un păcat.
Muncesc mai mult, scriu mai mult, citesc mai mult, merg la sport mai mult, sunt mult mai activ în timpul zilei. După amiaza și seara mă retrag în liniște la odihnă. Evit aglomerația, petrecerile, gregaritatea, mult mai mult decât în afara postului.
Iert mai mult, pe alții. Încerc din răsputeri să mă accept și pe mine și fac tot posibilul să mă iert și pe mine.

3 comentarii:

  1. Ei da frumos chiar frumos.. daca asta cu foamea o mai păcălesc cumva,ieri reușind performanta să o țin numa'pe sucuri..duminica trecută am băut un pahar da ce zic eu un pahar..era o cană cu vin avec scorțișoară da'l-am băut colea în parc la soare de s-a necăjit don'sora că fugii cu tot cu cană. .😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.