duminică, 9 decembrie 2018

Să schimbi, să ”mai puțin”, să încetinești.

Luna decembrie este perfect potrivită pentru resetare, încetinire, maipuținism.
Dacă ai ajuns la 30+, la -40 sau la 50+ și ești nemulțumită cum arată viața ta, corpul, sufletul și viitorul tău, poate că este un moment bun să frânezi ușor și să te mai gândești și la altă soluție, la alt drum, alt suport, altă perspectivă.

Dacă toată viața ta ai făcut doar cum ai vrut tu, doar ce ți-a făcut plăcere, și tot prost ai ajuns, poate că acum este un moment bun să schimbi ceva.

De exemplu: Să respecți niște reguli, să fii disciplinată, să te mulțumești cu puțin, să mai stai locului, să apreciezi substanța, interiorul, consistența, respingând cu patos și decisiv poleiala sclipitoare din care știi bine pe pielicica de încercată că nu te-ai ales niciodată cu nimic bun pe termen lung, poate că acestea ar fi un prim pas, mic, dar util, pe drumul mai ușor și mai relaxat.

Dacă nu te interesează să schimbi nimic în viața ta deși ești într-un impas de multă vreme și psihic și financiar întâmpini dificultăți din ce în ce mai mari, nu te întrista mai tare: nu ești singură, ai aliați o grămadă, peste 99% dintre oameni vor proceda fix asemenea ție. Schimbarea este infernală, deși ar putea fi sursa ta de zâmbet și fericire.

Țara va avea mereu nevoie de sclavi dependenți, gregari și uniformi.
Nu-i bai, e ok. E normal.
Faci ce vrei!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.