miercuri, 5 decembrie 2018

Maimuțoi. Bufon. Joker.

Sunt mereu cu poantele la ei, haioși, distractivi, glumeți. Au un succes teribil la treimea inferioară, alea care râd și dacă le arăți un deget. 
Este adevărat că altceva ei nu pot face mai bine, deși potențial în domeniile lor de activitate ar avea, dar comoditatea și ”lasă-mă să te las” li s-a întipărit în destin. Știu să facă o femeie să râdă, cele mai multe sunt fericite în preajma lor. Nu vreau să comentez detaliat aici calitatea femeilor care râd degrabă la orice bufonerie și pornesc la sfert când nu este cazul. Dar ceva trebuie să mănânce și măscăricii, e suficientă pentru to(n)ți.

Ei se maimuțăresc cu orice ocazie, postează des filmulețe și poze ce stârnesc râsul admiratoarelor online. Ei știu bine că gloria pe feisbuc este ca banul de la Monopoly, dar laicurile celor multe și căldura unora dintre cele ce au nevoie de un joker ca să treacă de la zi la zi, ajută continuarea acestui drum obscur către nicăieri. Nicăieri pentru ele, aiurea pentru ei. Ei sunt deprimați de zece ani și mai bine, ele miros groaznic definitiv, iremediabil.

Saltimbancii distrează plebea, dar se miră că ele nu-i respectă, nu le ascultă rara vorbă serioasă, nu-i implică în nici un proiect de consistență sau importanță pentru ele și niciuna nu-și imaginează viața lângă ei pe termen lung. Cum să respecți un bufon, cum să-ți iei de bărbat lângă tine un măscărici?

Jokerii irosesc o grămadă de timp distrând pe alții, dar se miră că n-au niciodată bani deși au depășit patru decenii de viață. Inutil să le explici că banii nu vin niciodată la cei mereu neserioși și permanent puși pe șotii și niciodată noncentrați la ceea ce este serios, stabil, de viitor. Cunoști tu vreun ”joker” cu o stare materială abundentă?

Maimuțoii se plâng de calitatea femeilor din jurul lor. Deși sunt multe, valoarea lor este așa cum și ei știu bine că sunt. Niciodată nu vor spune asta pe față, niciodată nu în scris, o doză de meschinărie este cvasi-prezentă la acești tipi de succes din mediile de socializare, dar ei sunt conștienți că o femeie de calitate n-ar avea cum să caște gura la maimuțărelile lor. Păcălicii vor păcăli doar pe proastele ce pot fi păcălite ușor. Există și proaste care se păcălesc mai greu, da.

Expresiile lor favorite când sar calul sau pierd controlul, v-am spus că-s și instabili și dezechilibrați, sunt: ”am glumit”, ”ce te superi așa, am zis și eu o glumă”, ”fii mai relaxată, ne distrăm și noi, nu-i nimic serios”.
Și da, chiar nu-i nimic serios la ei. Nici trecutul, nici prezentul, nici viitorul. Dar nici pretenții nu poți avea când tu le păcălești în halul ăsta pe proastele pe care nici măcar nu ai curajul să le numești în față așa cum sunt, și cum și ele știu că sunt, cele mai multe, alea cât de cât corecte și de bun simț.

Am făcut eu asta pentru tine, maimuțoiule.

P.S.:

Cum arată un maimuțoi pe rețelele de socializare? Ca un clown, un  joker fără testosteron.
Poftim, mp! :



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.