joi, 13 decembrie 2018

Frumusețea - un supliciu?

De acord că majoritatea bărbaților sunt atrași inițial prin ochi și nu prin creier sau prin suflet. Cei mai mulți vor femei frumoase în carcasă în viața lor, mai nimeni nu este interesat de partea sufletească la începuturi. Doar pentru umpluturi. E dureros, dar ăsta-i adevărul. Ține de înțelepciunea femeii să găsească un balans, un echilibru, între efemer și durabil, aici ele se separă în unele fericite și cele mereu nemulțumite.

Ce temniță, ce calvar pentru unele femei să trebuiască toată viața lor să pară frumoase, atrăgătoare, dezirabile. Toată energia lor se irosește pe coajă, pe exterior, și imediat ce masculul și-a luat tainul, inevitabil, atracția se pierde curând. Sunt mereu altele mai atrăgătoare, mai disponibile, ”mai deștepte”. Apoi ele se miră că au fost părăsite de porci când n-au mai furnizat poleiala sclipicioasă de la început. Păi n-am stabilit că dacă minți, încă de la debut, e păcat?

Ce supliciu pentru cele mai multe dintre ele să lupte permanent rivalizând cu altele pentru a părea a fi mai săritoare în ochi, ”mai cu vino-ncoa” de la exterior pornind. Deși este o iluzie că poți tine un bărbat pe termen lung lângă tine așa, cele mai multe aleg drumul cel mai greu și cu destinație previzibilă.

Ce păcat că sunt atât de puține care abandonează lupta aceasta, din start pierzătoare pe termen lung; și nu aleg să atragă prin frumusețea interioară: bunătate, blândețe, calinitate, duioșie, răbdare.

De ce trebuie să pară frumoase la exterior, când pot avea succese mai dese și pe termen lung, poate definitiv, dacă ar fi fost, pur și simplu să fie, frumoase pe interior.

Da, mai bine să fii, asta poți să susții, decât să pari, așa cu asta poți să compari și mai apoi să cumperi din altă parte, de dincolo, că dincolo era mai ”eftin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.