vineri, 21 decembrie 2018

Salvează o viață de Crăciun!

Rata sinuciderilor creşte puternic în perioada sărbătorilor şi a zilelor libere de iarnă. Bărbații sunt mult mai vulnerabili ca femeile şi la acest capitol și în acestă perioadă. Statisticile confirmă alb pe negru, de fapt negru pe negru. Sexul slab nu este femeia. Niciodată n-a fost. Nici de Sărbători, nici în afara lor.
Dacă ştii pe cineva singur în această perioadă, invită-l de Crăciun sau de Revelion la masă. Insistă până acceptă, nu accepta refuz. Stai de vorbă des în această perioadă, ieşiți la o plimbare, oferă-i timp şi puțină atenție, căldură și afecțiune. Nu-l lăsa singur zilele acestea.
Dacă tu ai eșuat în acest demers, sună o prietenă comună să încerce ea/el. Fii sigur(ă) că ai făcut tot posibilul să-i alini singurătatea în aceste săptămâni. Sunt doar câteva ore de petrecut și apoi totul trece ca și cum n-ar fi fost niciodată.

S-ar putea ca abia acum să faci o faptă profund creştinească: să salvezi o viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.