sâmbătă, 1 decembrie 2018

Lecțiile lui 2018

Pe scurt, un an 2018 comprimat în cinci banalități:

1. Dacă este din afară, n-ar trebui să te afecteze. Dacă l-ai lăsat să intre, vai ție!, va fi greu să-l mai dai afară și să nu te afecteze ulterior.

2. Undele vibratorii, energia, sunt înalte și joase și noi ne bălăcim în ele la grămadă. Fericirea noastră depinde de modul în care ne lăsăm purtați de valuri și acceptăm ceea ce ni se oferă ca atare și cu zâmbetul pe buze. Dacă poți schimba, schimbă-l, dacă nu-l poți schimba zâmbește, acceptă viața fix așa cum este, nu te mai necăji inutil.
3. Ceea ce urcă, fără nici o excepție, și coboară. Doar tu să ai răbdarea suficientă să aștepți revenirea valului și să te urci a doua oară cu lecția învățată fix sus pe coamă. Orice coboară în abis, nu te teme, dacă ții suficient aer în tine la momentul scufundării, va reveni cu forță la suprafață ca și cum aici i-a fost locul dintotdeauna. Așa în trading, așa și în altele din viață.

4. Ce e val, ca valul trece. Nu te teme, nu te grăbi, toate furtunile și uraganele uriașe și înfricoșătoare vin și pleacă așa cum s-au apropiat, ca și cum n-ar fi fost niciodată. Pietrele, norocoasele, dacă au fost bine ancorate în trecut și rădăcini, rămân și contemplă liniștite fabulosul spectacol al vieții zâmbind neafectate de tumultul celor mulți și gregari turbionați de cancerigenul ”mai mult”.

5. Zâmbește, viața e frumoasă azi, dar mâine poate fi mai rău! Carpe diem! Sau, mai modern, YOLO.

YOLO!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.