duminică, 23 decembrie 2018

Compromisuri

Să nu spui niciodată că tu n-ai să faci compromisuri. S-ar putea să minți fără să vrei. Și vei minți cu siguranță spunând asta. Nu știi niciodată cum viața te apasă și compromisul este singura soluție ca să treci cu bine mai departe.
Nu-i o nenorocire să faci un compromis. Rău este să ne bazăm mereu deciziile pe ele.

Ideal ar fi să zici și să încerci să faci cât mai puține compromisuri. E ok să faci uneori câte un compromis. O pace strâmbă este oricând mai bună decât un război drept. Cu o singură condiție: să nu-ți calci niciodată în picioare sufletul. Acolo să nu faci compromisuri niciodată. 

Mândria și caracterul le putem mozoli, tăvăli, călcându-le în picioare. Cei mai mulți asta fac fie că vor, fie că nu vor. Nu este decizia lor, mediul și educația i-a făcut să creadă că asta este singura cale. Nu este! 

Poți face oricâte compromisuri la serviciu, în afaceri, în relații de rudenie sau prietenie cu cei mulți, în exteriorul ființei tale. Toți cei ca tine asta fac, din păcate, dar nu-i atât de grav atâta timp cât totul este la suprafață. Unii fac permanente compromisuri și în relațiile sentimentale unde ei zic că sunt implicați sufletește. Ciudat.

Dar să nu te compromiți tu pe tine în fața ta. Să nu-ți compromiți niciodată inima. Dacă stomacul bate sufletul, și asta se întâmplă prea des azi și aici, atunci poți să mergi acasă. Abia atunci ai pierdut.

Nu meriți nimic dacă te-ai mințit tu pe tine, dacă ți-ai înșelat inima, dacă ai făcut compromisuri privind singurul lucru pe care nimeni nu ți-l poate lua niciodată: sufletul tău. Nimic nu mai contează. Ai 4! Stai jos! Ai ratat. Viața ta a fost o irosire, o searbădă naivitate inutilă.

”Yes, you are right.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.