luni, 8 iulie 2019

Independentă. Liberă. Interdependentă de valoare. (N.Y.)

Să nu te bazezi pe nimeni și pe nimic până la capăt. Singurul sprijin decisiv și de ultimă instanță să-ți fii doar tu ție.
Nu cunoști un om nici după douăzeci de ani, îți poate face o surpriză neplăcută oricând. Nu aici ar trebui să investești energie, cine pleacă e bine că pleacă, lasă loc liber pentru cineva mai valoros.

Libertatea n-are preț, plătește oricât ca s-o ai sau s-o păstrezi.
Timpul este cea mai valoroasă resursă. Nu este regenerabilă, este strict finită - nimeni nu este nemuritor, ar trebui să fii precaută cu cine și cum îți petreci timpul.
Bani are toat(n)tă lumea, eu nu cunosc nici un om sărac, toți proștii fac și au averi. Liniște, zâmbete, sănătate, bucurie au doar câțiva, puțini, foarte puțini. Și, în general, peste 90%, nu sunt dintre aceea care aleargă ca disperații după bani.
Sănătatea ta este locul cel mai bun unde să investești banii atunci când vrei să faci o cumpărătură nouă a unui lucru/obiect/produs pe care-l ai deja acasă.
Nimeni nu-ți va spune unde este fericirea ta. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună unde este locul tău preferat, cald, relaxat. Nu urma drumul altuia, fie el prieten, iubit, soț, amant, cordaci, amic, rudă, coleg sau cunoștință, pentru că tu n-ai papucii lui și nici nu știi care este destinația lui reală. Dacă ție nu-ți place la dreapta, de ce te duci în suferință cu umilință?
Să te apropii de cei care te ridică, de la care măcar ai ce învăța azi, orice util, oricum oamenii pierd 95% din timp aiurea și irosesc 95% din resurse pe inutilități.
Fă ce vrei, ce te face fericită, fă ce te mișcă, fă ce-ți ridică blana pe piciorușe, fă ce te cutremură orgasmatic, știi tu...
Repet: Singurul sprijin, ajutor și ultimă instanță să-ți fii tu însăți.
Nu ”trebuie” nimic.
Nu există ”trebuie”.
Toate problemele au soluții, unde este bunăvoință orice se poate rezolva cumva.
E bine așa cum e, e foarte bine. Ești foarte bine, da!, sigur că poți fi și mai bine, mult-mult mai bine, depinde doar de tine.
Du-te și vezi-ți de treabă...

Rhinebeck, New York, July 4th, 2019.





3 comentarii:

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.