duminică, 22 martie 2020

Ordonanța militară este pistol cu apă.

Nu se vor rezolva prea multe în stilul și ritmul ăsta, dar tot e mai bine decât nimic. Cu "recomandări" la români nu vom face mulți purici, nici protecții mari înainte.
Cu astfel de pași de melc bețiv și trubadur simpatic îmi aduc aminte de PNȚ-ul lui Ciumara, Radu Vasile și cum îl mai chema pe al treilea care ”au rezolvat” prietenește sistemul bancar și industriile în anii 90 ajungând pe mâna și în renta de acolo unde trebuiau să ajungă. Singura diferență este că astăzi mulți pesediști au ajuns sau sunt la pușcărie, nu mai sunt bara-bara cu ei.
Da, și forma și conținutul ordonanței militare de ieri sunt slabe și insuficiente. Acolo unde va trebui s-o aplici cu adevărat și sănătos, pentru binele societății, nu vei avea bază legală, e "recomandare", nu interdicție:
îți vor râde în față infractorii și-ți vor întoarce spatele.
Cu siguranță femeile bătrâne cu pătrunjel și flori din grădină care vând la colț de stradă pentru a trece de la o zi la alta vor fi arestate și anchetate ferm în continuare pentru evaziune fiscală.
Ăștia suntem, cu ăștia defilăm!
Dumnezeu să-i apere pe cei cu alte afecțiuni și care sunt în vârstă!
Eu nu cred că nosocomialele din ATI-uri au dispărut, nu știu să se fi făcut ceva sistemic. Mutările din zilele acestea de pacienți nevinovați nu le văd prea bine.
Cred că foarte curând vom începe să avem și la noi morți atribuiți coronavirus și numărul lor, odată lăsat liber și oficial, va crește vertiginos zilnic.
Iar cei care vin cu comorbidități pe secțiile de reanimare, vai de ei!, dar care anterior erau pe picioare, cât decât, nu vor avea prea multe șanse odată internați în spitale.
Dar o să-i treacă pe toți la coronavirus, ca pe Rasputin cu înecul.

P.S.:

Rasputin a fost otrăvit cu o doză de cianură cât să omori peste cinci persoane, împușcat de două ori în piept și în spate și o dată în cap, bătut cu bâtele și călcat în picioare de mai mulți și abia apoi trupul i-a fost aruncat într-un râu, Neva.
În raportul de autopsie la cauza morții s-a scris sec: înec.



Un comentariu:

  1. Intrebarea e dacă Rasputin supravietuia sau nu fără să fie si înecat :)
    Ca bătrânii cu comorbiditati ar mai fi avut zile fără coronavirus..

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.