sâmbătă, 14 martie 2020

Trei scurte despre coronavirus 2020.

Motto:
”Când o grămadă de oameni aleargă călcându-se în picioare apropiindu-se către tine, nu te opune mulțimii, n-ai cum oricum, pentru că te vor strivi - ei sunt mulți..., mai bine dă-te la o parte, ferește-te, lasă-i să se ducă unde vor.”

1. Nimeni nu știe cum va arăta viitorul 100%. 
Traversăm vremuri tulburi, ceața este atât de deasă încât nu găsești nici cuțitul ca s-o tai. Nici cele mai mari și mai stabile popoare nu știu clar încotro s-o apuce. Nemții și englezii au luat un drum, italienii, coreenii, chinezii și americanii au luat-o în sens invers.

2. Cel mai important lucru de păstrat în vremurile grele, de război, de calamitate, este capul: Creierul, moralul, sufletul, bunadispoziție. Dacă ne pierdem cumpătul am pierdut tot.

3. Viața economică și financiară a multora dintre noi, a celor mai mulți, se va schimba în rău, brusc, poate chiar definitiv. Pentru cei mai mulți nu va mai fi prea curând așa bine cum a fost anul trecut. Probabil niciodată.

Este o resetare dură, doar cei atenți, modești și bine pregătiți vor trece cu bine mai departe în anii următori.

Doamne-ajută!

 

4 comentarii:

  1. Care sunt cele 2 drumuri pe care au apucat-o nemtii/englezii versus restul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-au introdus distanțarea socială, n-au închis mobilitatea. Speră la imunizarea naturală a populației și să le reziste sistemul public de sănătate. Au ales să salveze economia în dauna sănătății. Un fel de ”scapă cine poate”.

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.