marți, 11 iulie 2017

Atât: să fii onestă!

Am scris mai demult o dorință imensă de-ale mele, aici, cam prin mai, anul acesta, că mi-ar plăcea să putem vorbi orice, mai ales în momentele grele sau dificile ori delicate ale unuia sau alteia.
Cred că este mai folositor relației noastre să știm că avem toate informațiile despre celălalt. 
Că nu vom avea surprize neplăcute care să ne mire după ani sau decenii de conviețuire. Chiar nu vreau să viețuiesc cu tine, așa cum face orice animal, viețuiește, mi-aș dori să trăiesc cu adevărat, să simt că trăiesc direct, profund, cu gust, cu zâmbete, cu pui de somn la prânz și masaje cu schimbat de așternuturi des.

Vreau ca la un final al relației noastre să pot să spun că te cunosc bine, că a fost o fericire că am trăit acești minunați ani împreună și să rămânem în relații bune toată viața sau măcar pe termen lung. Și viceversa cred că ți-ar fi pe plac, nu-i așa?

De aceea, mai completez doar cu patru mențiuni articolul de mai sus, pe care aș vrea să-l recitești înainte de a continua:

Nu-i nevoie să-mi faci caramboluri prin pat, sunt sătul de artiste, gimnaste și circărese de elită. Ceva clasic la vremea lui, dar satisfăcător și liniștit, fără pretenții exagerate sau inutile este cam tot ce-mi doresc acum. Bineînțeles, dacă și tu ești mulțumită cu asta, de aia am nevoie să comunicăm deschis, fără agende ascunse, și astfel să știm că primim fiecare exact ce-și dorește.

Nu-i necesar să știi să faci nici cine-știe-ce mâncăruri de mii de stele michelin, sunt un tip simplu obișnuit să mănânc cam ce mi se pune în farfurie și-i comestibil. Dar dacă-mi faci de mâncare, Doamne! - ce minune!, nu vreau ca asta să-ți cadă din grade sau epoleți. Spune-mi deschis când vrei să ieșim să mâncăm în oraș și așa vom face. Eu vin după ani de zile de mâncat mai mult prin oraș, așa că e ok oricum pentru mine, tu doar vorbește-mi ce te face fericită azi. Mâine vom vedea ce halim noi.

Nu-i nevoie să mă lași liber, de tot, în timpul meu privat, eu oricum îți voi spune exact unde sunt, cu cine, care-i miza. Mă poți suna oricând, știi că eu nu te deranjez niciodată când ai tu treabă. Mă vei suna tu când termini sau ai chef. Aștept același lucru de la tine, dar nu te voi întreba mereu unde ai fost, te asigur!, de fapt ai și probat asta. Atâta timp cât suntem bine când suntem împreună, ce mai contează unde ne încărcăm când suntem cu treburi departe unul de celălalt? Ți-am mai spus că eu nu mă tem că m-ai putea înșela când ești departe de mine, pentru că tu nu știi să minți, așa cum nici eu nu te pot minți, asta ne-a unit de la început. Te voi simți lejer, așa cum și tu mă ”miroși” ușor pe mine, la prima abatere și este păcat. 
Sau poate nu-i, poate-i doar momentul perfect în care fiecare o va lua pe un drum nou, mulțumesc de libertate!

Nu-i nevoie nici să-mi ridici statuie. E suficient să-mi fii sinceră, onestă, deschisă. Orice calități îmi găsești și admiri la mine, eu pot găsi dublu la tine. Mă interesează ca atunci când spui că mă placi și mă vrei, să faci și să spui tot ce știi ca să dovedești practic asta. Da, mai repede să nu-mi spui nimic, dar să fii onestă prin faptele către mine prin care să certifici că ești autentică și în vorbă și în port.

Atât îmi doresc de la tine, ceea ce ai deja de mult de la mine: să-mi fii onestă!

Asta ar fi un cadou fabulos și suficient la aniversarea celor doi anișori.

Mulțumesc!



9 comentarii:

  1. Vrei onestitate dar nu vrei sa spui ce aniversare de 2 anisori ?! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu vorbești, străino? :-)
    Obscuro!

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi,dar nu TU ziceai ca ti-ai sters TOATE aplicatiile de socializare, inclusiv Facebook? Cum se face ca mai tragi cu ochiul la profilul altora Si te mai si "indoaie" grija de cati prieteni au ?!?! Touche !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vreo trei-patru deștepte care se dau Șeherezada de vreo doi ani. Mă caută, pe rând, pe email, pe fb, vor să-mi vorbească, mă întreabă toate tâmpeniile pământului, nu pot să scap de ele. Le blochez, dar se regrupează.
    Își deschid conturi noi, folosesc cam același nume, sau altele ușor diferite, iar revin, iar le blochez.
    Aici, pe blog, de exemplu, au fost trei Șeherezade. Eu le blochez, ele reapar cu alte nume.
    Toate-s niște necunoscute, n-au nimic: nici poze, nici informații despre ele, nici nimic.
    Tu ești cam a cincea. Același profil, cam același traseu.

    Cum să fac să scap de pacostea asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Si vrei consiliere de la a 5 a Seherezada ?!?😂

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.