duminică, 24 decembrie 2017

Mulțumesc pentru respingere!

90-95% dintre femeile pe care le-am plăcut și pe care le-am curtat m-au refuzat sau m-au părăsit foarte repede după prima întâlnire. Da, poate și mai mult de 95%.

N-am fost potrivit pentru ele. Pe unele le-am întrebat, politicos, de ce ele consideră că nu suntem făcuți unul pentru celălalt. ”Simțeau” ele, încă de la prima întâlnire, că nu putem fi împreună pe termen lung. Pe termen scurt era în regulă, sex de câteva ori era ok, s-a și făcut, dar nimic mai mult.

Pe moment eram supărat de refuzurile amabile, dulci, ale celor pe care le doream. Eram chiar furios, nelămurit, agitat, nu înțelegeam cum știu ele ce va fi în viitor, și, mai ales, de ce-mi spuneau că sunt un ”tip ok, drăguț”, că sigur o să-mi găsesc pe cineva potrivit mie. Așa era, ăsta era adevărul, dar din gura lor suna groaznic în acele clipe. Mă dureau teribil răspunsurile lor negative, respingerile delicate, deși și eu, recunosc!, simțeam că aveam, cu majoritatea, discrepanțe emoționale şi divergențe culturale ireconciliabile, dar peste care eram dispus să trec de dragul unei ”relații”.

Acum, la bătrânețe, la mulțumesc cu toată dragostea tuturor acestor femei care m-au respins. Nu glumesc! Chiar le sunt recunoscător pentru rapiditatea cu care au clarificat lucrurile atunci, chiar dacă mie nu mi-a plăcut, pe moment. S-a dovedit că trebuie să asculți uneori de instinctele femeii, ea știe mai bine ce-i mai bun pentru ea și viitorul ei, adică, uneori, cât să se întindă, cât îi este plapuma, unde-i este mai cald locul, ”simțind” excelent ce-și poate aroga sau permite.
Dacă ele n-ar fi fost înțelepte și dacă eu n-aș fi acceptat pe loc refuzul lor, Doamne-ajută!, aș fi pierdut o grămadă de timp, nervi, oportunități, sănătate, bani.
Și poate că nici n-aș fi ajuns să cunosc pe cele trei care mi-au schimbat miraculos viața și m-au adus unde sunt astăzi, departe și total diferit de cel care eram la momentul în care ele, cele trei, au acceptat să aibă o relație pe termen lung cu mine.

Le mulțumesc acum, iarăși, și femeilor care m-au refuzat, dar și doamnelor care m-au cizelat și ridicat la aerul ozonat al munților, pentru că am cunoscut mult prea mulți bărbați în ultimii douăzecișicinci de ani, mult mai deștepți, mai puternici, mai bogați, mai citiți, mai brilianți ca mine în tinerețe, dar care astăzi, la bătrânețe, sunt mult mai bolnavi, mai năpăstuiți, mai agitați, mai îndatorați la bănci și alți finanțatori, mai distruși, mai hăituiți și mai jos ca mine.

Femeia pe care o ai lângă tine poate face diferența decisivă pentru un bărbat, indiferent câte calități sau atuuri are el: o fetiță te poate îngropa definitiv în câțiva ani, o femeie adevărată și potrivită ție te poate ridica în zen în câteva săptămâni sau luni.

Mulțumesc!
Mulțumesc!

Mulțumesc!

4 comentarii:

  1. Cum te-au cizelat si ridicat cele 3 femei pana la cel care esti astazi?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu stii cum, poate stii macar daca au facut-o cu creierul sau cu sufletul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Două cu sufletul, una cu creierul. La muncă, Seherezado, nu l-a întins mâna!

      Ștergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.