duminică, 8 martie 2015

Femeia de ziua ei

Pentru mine este incontestabilă forța și superioritatea femeii pe majoritatea planurilor față de bărbat. Bărbatul păstrează patru mari atu-uri: forța fizică, raționalitatea constantă, volumul/masa fizic și o mai bună orientare în timp și spațiu. Restul sunt discutabile de la caz la caz.

Femeia a reprezentat o atracție irezistibilă pentru mine din totdeauna. Sunt multe femei de calitate superioară, dar trebuie să cauți cu atenție și răbdare în carul cu fân. Ca orice alt lucru deosebit, și în general, și la femei perlele se găsesc cu greu, dar se găsesc. Eu, norocos, am găsit două deja până la 37 de ani. 
Să mi-o ofere Dumnezeu şi pe a treia...când alții n-au cunoscut nici una...?!?

Principalul criteriu în selecția unei femei, pentru mine, dar cred că mulți îmi sunt asemenea, este sufletul ei. Iar asta se vede ușor. Se simte, de fapt. Nu ai cum să vezi nimic. Poate doar zâmbetul ei plin de dragoste de dăruit.
Să ne înțelegem bine: faptul că țintesc prima oară către suflet nu înseamnă că obiectivul final, sexul, rămâne neimportant. Nu! În nici un caz. El este mai important decât orice, mai ales la vârsta tânără. Dar e bine s-o iei sufletistă și să ai ce vorbi cu ea ca să poți avea ce face și la bătrânețe împreună zâmbind.  

O poză reușită pe Facebook nu înseamnă nimic. Marea majoritate nu reprezintă prezentul sau realitatea. Astăzi tencuielile decorative și fotoșopul pot transforma orice într-o prințesă. Sunt puține, foarte puține, oneste care să posteze o poză recentă, edificatoare și clară. Sau neprelucrată. 

Dar și când găsești pe cineva cu o poză reală și corectă, dacă-ți place, trebuie să sapi mai departe cu sârg. Să schimbi câteva rânduri cu ea îți poate aduce informații prețioase despre un om. În scris dispar anumite avantaje și o partea a calităților se văd imediat. Sau, de fapt, defectele încep să-și arate colții.

Valoarea exactă a omului o percepi și mai bine când îl întâlnești și auzi. Vocea și inflexiunile ei spun multe imediat. Comunicarea verbală înlătură multe dintre barierele cunoașterii a doi oameni. Dar tot limbajul și inteligența coroborată cu experiența îți pot ascunde carențe mari.

Poți fi atractiv și sexy fizic și ca exprimare, să comunici excelent, dar mai importante cred că sunt felurile în care te porți, cum te comporți, cum acționezi, cum privești, cum și cât gesticulezi, cât de open-mind te prezinți. Toate acestea pot crește sau scădea din atractivitatea față de partener.

Felul în care te păstrezi în control sau te exhibi cu relaxare, felul în care transmiți lejeritatea acțiunilor tale, pot face un om mai sexy sau mai indiferent, deși poate celelalte calități sunt total diferite. Este un marker excelent societatea. O hârtie de turnesol. Vezi mai bine un om după ce se prezintă în public și cum se comportă și reacționează la contactul cu semenii.

Bineînțeles că nu cunoști cu adevărat un om până ce nu l-ai văzut la trupul gol și până ce n-ai făcut dragoste sau sex de câteva ori cu el. Acestea sunt momentele în care puține măști mai pot fi purtate. Mai ales momentele de vârf ale plăcerii, dar și cele de după, pot spune adevărul despre caracterul și sufletul unei femei. 

Dar consider că cel mai important lucru la o femeie este calitatea de a face un partener să se simtă bărbat. Sau de a evita să-l castreze, simbolic vorbind, în încercarea de egalizare a valorilor şi perspectivelor. Sună ciudat, dar am întâlnit multe femei care parcă regretau că sunt așa, femei - deși atrăgătoare cu carcasa, sau chiar te forțau pe tine să preiei anumite atitudini feminine. Dureros și dubios. Cred că sunt de preferat cele care te fac să fii încrezător, bucuros și mândru că ești bărbat și că ai întâlnit-o pe ea, Femeia.

La mulți ani, Femeie!


4 comentarii:

  1. Un articol care merge la suflet! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine, acesta este cel mai frumos omagiu adus vreodata femeii, pe care l-am citit sau primit vreodata de ziua aceasta si care, intr-adevar, merge direct la inima!:)
    Esti un fin observator si apreciator a tuturor acestor calitati superbe si ideale intr-o femeie, i-ti multumim, Gelu, si i-ti dorim si noi, la randul tau, sa ai parte in viata numai de femei deosebite!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ema, mulțumesc!
    A dat Bunul Dumnezeu!
    Am. :-)

    RăspundețiȘtergere

Iertatul tata avea o vorbă, învățată de la naşu-bătrânu, naşul lui de cununie, surd şi el ca şi mine, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, care tradusă sună cam aşa:
”Banii, puțini-mulți, să fie cu noroc, să te bucuri de ei. Doar la doctori să nu-i (fii nevoit să-i) dai.”
Mulțumesc.